Як обрати міксер новачку та шефу
 Як обрати міксер новачку та шефу
Зміст

На перший погляд здається, що нічого складного у виборі міксера не може бути. Адже його функціонал, взагалі, дуже простий і зрозумілий. Але, приходячи до магазина, не складно й розгубитися. Стаціонарні та ручні, міксери та блендери, безліч режимів, або навпаки їх відсутність – вибір техніки для кухні величезний. Щоб зрозуміти, який міксер кращий, ми склали короткий огляд. На вас чекає лише корисна інформація, обіцяємо.

Як обрати найгарніший міксер? Дивимося на режими

Головний параметр, завдяки якому саме і визначається функціональність міксера, це наявність режимів. При цьому їх кількість не завжди визначає якість. Наприклад, для вирішення повсякденних задач, достатньо 3-5 режимів. При цьому, якщо ви використовуєте міксер на професійній кухні, має сенс підібрати моделі з 10-16 режимами.

Регулятор, який відповідає за перемикання між потужностями, найчастіше розташовується у верхній частині корпусу, завдяки чому змінити режим досить просто, навіть під час роботи. Для щоденного використання вам безперечно знадобляться такі режими:

  1. Плавний старт. Безсумнівно, якщо почати розмішування одразу на великих обертах, то увесь вміст чаші розлетиться. Доведеться приділити додатковий час прибиранню. Щоб такого не траплялося саме і був створений режим плавного старту, при якому змішування розпочинається на повільній швидкості.
  2. Режим «Турбо». У більшості випадків він застосовується для змішування тіста, завдяки чому воно стає легким та однорідним.
  3. Імпульсне керування. При наявності цієї функції швидкість, з якою обертаються насадки, безпосередньо залежить від сили, з якою користувач натискає на кнопку. З точки зору мікроконтролю, такий підхід позбавляє від необхідності перемикати повзунок зміни потужностей, та дозволяє не відволікатися від процесу готування.

Стаціонарний, або ручний – який краще

Відмінностей між цими двома приладами набагато більше, ніж здається на перший погляд:

  1. Потужність. Ручні міксери відрізняються маленькою потужністю, в той час як у стаціонарних цей показник може досягати навіть до 1000 Вт.
  2. Зручність експлуатації. Ручний міксер потрібно постійно стискати в руці, що велика кількість людей вважає недоліком.
  3. Компактність. Ручний міксер відрізняється компактністю та зручністю під час миття, якими великий стаціонарний пристрій похвалитися не може.
  4. Ціна. Міксер ручного типу буде коштувати набагато дешевше, ніж стаціонарний.

Якщо ви вирішили обрати ручний міксер, обов’язково звертайте увагу на моделі, в яких корпус має гумові вставки. Завдяки їхній наявності пристрій набагато простіше тримати у руці, він не ковзає та вібрація не так дратуватиме. Крім того, ним легше маневрувати. Деяким це подобається.

У свою чергу, стаціонарні завдяки значним можливостям, можуть мати у своєму розпорядженні деякі додаткові корисні функції, наприклад, таймер або секундомір. Втім, якщо вибір лягає між двома різновидами міксерів, слід пам’ятати, що це – питання особистих уподобань і призначення приладу.

Міксер чи блендер – в чому різниця

Існує хибна думка, згідно якої міксер або блендер – це цілковито протилежні предмети кухонного інвентарю. Насправді, звичайний погружний блендер цілком може замінити міксер, якщо він має у своїй комплектації додаткову насадку у вигляді вінчика. Завдяки цьому, він ефективно впорається зі збиванням молочного коктейлю або з тістом для приготування млинців.

Але все ж таки, деякі фундаментальні відмінності полягають у самій роботі обох пристроїв. Якщо міксер створений для того, щоб змінювати щільність і консистенцію матеріалу, то головна функція блендера – подрібнення продуктів. Також, якщо блендер в класичному комплектуванні має лопатевий ніж, то міксер має набір насадок для збивання та перемішування.

Відрізняється у приладів і конфігурація ручки. Міксер зручніше тримати, якщо ви збиваєте білки, тісто для млинців, тримач, зазвичай, горизонтальний. Блендер потрібно тримати вертикально, що означає, що ваша рука під час роботи буде більш напружена.

Розмірковуючи, який міксер слід купувати, насамперед треба перевірити наскільки добре кріпляться насадки. Вони повинні щільно фіксуватися і не прокручуватися. Такий пристрій буде працювати довго та ефективно.

Підібрати відповідний міксер, взагалі, набагато простіше, ніж здається. Потрібно лише визначитися зі складом критеріїв, які мають першочергове значення, а також з бюджетом. Заздалегідь скажемо, що в кожному ціновому сегменті на вас чекають якісні моделі міксерів.

0
Схожі публікації