ТОП-5 бюджетних ноутбуків для навчання – від простеньких до спритних!
 ТОП-5 бюджетних ноутбуків для навчання – від простеньких до спритних!
Зміст

Ми підібрали ТОП-5 моделей для навчання, які допоможуть впоратись із завданнями різної складності та зроблять навчальний процес комфортним й ефективним. Ви дізнаєтесь про особливості кожної моделі та переваги, завдяки яким вони й опинилися у нашому рейтингу.

Той самий, простенький

Chuwi HeroBook Pro – недорогий ноутбук для навчання. Ідеально підійде для школярів, лінгвістів, філологів тощо. Для тих, чиї завдання обмежуються рефератами та курсовими, прогами для запам’ятовування слів, аудіо та відео курсами.

Це легкий та компактний ноутбук, тому носити його скрізь за собою не складно і поміщається він у стандартні рюкзаки та сумки. У Chuwi HeroBook Pro є Wi-Fi та Bluetooth 4.0 для підключення принтера, мишки, колонок та інших пристроїв без дротів, які вічно плутаються та нагадують гніздо божевільного птаха.

У лептопі вже встановлена операційна система Windows 10, тому не потрібно морочитися самому чи доплачувати за послугу при покупці. В ОС додані програми для навчання та повсякденного використання. Приємний бонус – ліцензійний пакет MS Office, який раніше був платним.

Універсальний боєць

Asus Laptop X409 – відмінний тандем продуктивності й мобільності. На цьому пристрої можна виконувати різні завдання: від набору тексту до створення презентацій. Він легко потягне ігри-симулятори, які вводять у навчальні програми для покращеного сприйняття матеріалу (з чим погодилися навіть олдскульні викладачі).

Це маленький ноутбук для навчання, який важить усього 1.14 кг, хоча для надійності й упакований у металевий корпус. Всі порти та роз’єми на місці, тому можете підключати одночасно чотири пристрої USB, навушники, конектитися до телевізора через HDMI-порт.

Зручна фішка лінійки Asus в наявності української розкладки, окрім російської та англійської. Звичайно, у будь-якому ноуті можна додати україномовну панель через налаштування, але цього замало. Шукати, під якими літерами заховані українські і, ї, є, ґ – так собі ідея.

Впевнений середнячок

Ноутбук Huawei Matebook D 14 – недорогий ноутбук для навчання, а впевнений за рахунок непоганого, як для своєї ціни, процесора Intel i3 з розгоном до 4.1 ГГц та швидкої пам’яті. Такі пристрої не зависнуть при відкритті декількох програм, вкладок та документів з паралельною роботою аудіоплеєра.

Займатися за ноутом можна декільком людям одночасно завдяки куту огляду 178° (як біля екрану у кінотеатрі) та покриттю антивідблиску. При яскравому джерелі світла видимість не погіршується й не залежить від того, під яким кутом дивитися на дисплей.

У Huawei Matebook D 14 батарея ємністю 56 Втч забезпечує працездатність у режимі відео до 9.5 годин. Для роботи з документами, книгами, статтями ємності акумулятора вистачить на кілька днів.

Функціональний красень

Ноутбук HP 15s–eq2051ua – упакований у міцний металевий корпус, який обтяжив його, але лише до 1.69 кг, що не особливо відчутно. У цій моделі є класна камера True Vision 720p HD із вбудованими цифровими мікрофонами. Вас точно буде добре видно і чутно під час відеозв’язку, що важливо за умовами тотального віддаленого навчання.

Серце та мозок ноутбука – процесор Ryzen 7 5700U з 8 ядрами та підтримкою багатопоточності. Це говорить про високу продуктивність, швидкість запуску та функціонування програм. Ніщо не висне, не гальмує і не дратує, навіть якщо працювати одночасно у двох вікнах та десяти вкладках.

Якщо ви забули зарядити ноутбук, не панікуйте, а підключіть зарядний пристрій та спокійно допивайте ранкову каву. Батарея ємністю 41 Втч підтримує Fast Charge, тому пристрій підзарядиться з нуля до 50% лише за 45 хвилин.

І, нарешті – спритний!

Маленький ноутбук для навчання Asus ZenBook 13 ще й дуже легкий, лише 1.14 кг. Цей ультратонкий ноут й насправді спритний завдяки процесору Intel Core i5 з 4 ядрами та швидкою пам’яттю, яка з’їдає на 55% менше енергії. Такий пристрій підійде для роботи у спеціальних програмах, вимогливих до ресурсів. Якщо ви навчаєтесь програмуванню, відеомонтажу, проектуванню архітектурних об’єктів тощо, то Asus ZenBook вам допоможе.

У ноутбуці є інфрачервона веб-камера, тому спілкуватися по відеозв’язку можна із вимкненим світлом – це ніяк не вплине на якість картинки. Тут все добре не тільки з відео, але й зі звуком. ASUS SonicMaster – це унікальна технологія, що вивела звучання на новий рівень. Такому ноуту не потрібна окрема акустика та мікрофон – звук об’ємний та динамічний, без скрипів та перешкод на максимальній гучності.

До стандартних роз’ємів додано універсальний порт Thunderbolt 4 – спільна розробка Intel та Apple. З його допомогою підключають монітори, жорсткі диски, аксесуари для відеозйомки, миші та клавіатури, ігрові навушники, загалом – все. І це все набагато швидше та надійніше працює.

Щоб остаточно визначитись з вибором, оцініть обсяг завдань, з якими повинен справлятися ноутбук. Нема рації переплачувати за одну цифру у характеристиках процесора чи якусь новомодну опцію, марну особисто для вас. Але й економити особливо не варто, щоб пристрій залишався актуальним упродовж кількох років.

0
Схожі публікації