Найкращі блендери 2021: добірка від Цитруса
 Найкращі блендери 2021: добірка від Цитруса

Ранок у будинку з потужним блендером починається з чашки кави та чашки бутерброду. І це навіть не жарт: у перші дні після придбання блендеру є бажання змолоти усе, що попадеться під руку, а по-справжньому гарна техніка й насправді подрібнює що завгодно. Ми проаналізували, що купують найчастіше, й склали рейтинг блендерів, щоб ви могли обрати найкращий для себе.

Які блендери бувають?

Розрізняють два основних типи блендерів: заглибні, зі знімною ніжкою й двигуном прямо у ручці, й стаціонарні, з високою чашею на базі з панеллю приладів. Стаціонарні продаються тільки разом з посудом-каттером (подрібнювачем). Занурювальні можуть продаватися поодинці або з цілим набором посуду й насадок, щоб збивати та подрібнювати їжу.

Незважаючи на різницю конструкцій, принцип дії у всіх блендерів однаковий: леза-лопаті дроблять, збивають й пюрирують тверду їжу та змішують рідину. На цьому їх схожість закінчується: різні типи пристроїв використовують для різних цілей. Кожен тип має свої плюси й мінуси.

  • Стаціонарні. Важкі й витривалі, їх можна використовувати як альтернативу м’ясорубці, розколювати у них лід або горіхи. Добре підходить для приготування великих порцій крем-супів, смузі, мусів, коктейлів, рідкого тіста. Багато з них обладнані функцією імпульсного дроблення: з нею швидше збиваються коктейлі й подрібнюються тверді продукти. Чаші щільно загвинчуються, бризок не буде. Легко зняти, помити й встановити назад. Настільну техніку не потрібно притримувати, вона стійка сама по собі. Поки прилад працює, руки залишаються вільними. З мінусів – громіздкість: якщо вільного місця недостатньо, від стаціонарної конфігурації краще відмовитись.
  • Занурювальні або ручні. Маленькі, підходять для маленьких порцій. Добре працюють з фруктами, овочами, соусами й м’якими продуктами. Зручно подрібнювати їжу прямо у каструлі чи мисці. Займають мало місця. Можна застосовувати замість міксера. Продаються з великою кількістю аксесуарів, які значно розширюють їх функціональність. З мінусів – відносно слабкі мотори. Рідина може розбризкуватися при збиванні.

Якщо заглибитися у тонкощі конфігурації, із загальної маси блендерів можна виділити подрібнювачі й комбіновані прилади. З комбінованими усе просто: це звичайні заглибні блендери з широким набором насадок й посуду. Часто їх оснащують додатковими фішками, які властиві техніці іншого класу, й звичайний блендер стає блендером-суповаркою, блендером-міксером чи міксером-соковитискачем. Подрібнювачі працюють як гібрид двох типів блендерів: вони мають чашку-каттер, як і настільний, але панель керування знаходиться у знімній частині, як у занурювального.

Гарну техніку можна знайти й серед настільних пристроїв, й серед ручних. Ми відібрали по п’ять найкращих представників кожного типу на думку покупців та продавців на 2021 рік.

Топ-5 стаціонарних блендерів

PHILIPS Series 5000 HR3573/90

Агрегат з потужністю у 1000 Вт й шестикутним ножем. Чаша вміщує два літри, насправді використовується півтора. Лопаті ножового блоку спроектовані таким чином, щоб продукти можна було класти до ємності-каттеру цілком або великими шматками. Дробить лід, горіхи, кавові зерна, та іншу тверду їжу. Є імпульс-дроблення. Ємність скляна. Ребра у її середині формують потоки, які спрощують змішування вмісту. Деталі, у тому числі відділ подрібнення, можна мити у посудомийній машині. Регулятор управління литий й прогумований, обертається м’яко й плавно. До комплекту додана спортивна пляшка з герметичним клапаном: до неї можна вилити готову суміш та взяти з собою у дорогу.

Чому так:

  • висока продуктивність;
  • можна опрацьовувати велику порції за один раз;
  • спортивна пляшка з клапаном;
  • імпульс-режим дроблення;
  • запчастини можна мити у посудомийці;
  • шуму від нього не багато (для своїх габаритів, навіть мало).

PHILIPS Avance Collection HR3652/00

Один з найпотужніших блендерів фірми: 1400 Вт. Виконує до 35 тисяч обертів на хвилину. Виконує до 35 тисяч обертів на хвилину. Дволітровий скляний глечик (робочий об’єм менше, приблизно півтора літра). Частота обертів знижується і підвищується дуже плавно. Є окремі програми для приготування смузі. Знімні частини можна завантажувати в посудомийку (за винятком ножів і моторного відсіку). Лід для коктейлів дробиться не тільки в крихту, але й у кубики одного розміру. Корпус міцний, металевий. Це підвищує стійкість, та при запуску на високих обертах прилад не ковзає по столу.

Плюси:

  • важкий каркас, який гасить вібрації при подрібненні;
  • місткість;
  • потужний двигун;
  • можна мити в посудомийці;
  • напівпрофесійний клас техніки.

BOSCH MMB42G0B

Пристрій на 700 Вт зі скляним термостійким подрібнювальним контейнером на 2,3 л й інтуїтивно зрозумілим керуванням. Однаково добре підходить для приготування дуже гарячих й холодних страв. Подрібнює лід. Має три режими: імпульсний та дві звичайних швидкості. Входить до лінійки SilentMixx, обладнаний технологією Noise Reduction Systems. Вважається найтихішим з усіх приладів BOSCH з таким рівнем продуктивності. Блок із подрібнювачами фіксується за системою Easy KlickKnife. Це дозволяє легко знімати й мити ножі після використання.

Переваги:

  • термостійка чашка-каттер;
  • задовільна потужність;
  • практично не відтворює шуму.

TEFAL BL91HD31

Потужний, важкий й стійкий блендер з дисплеєм та процесором. Має чотири встановлених програми: подрібнення льоду, десерт, смузі й сорбет, а також функцію очищення. Доступні десять швидкостей. Максимальна кількість обертів на хвилину – 35 000. Запуск на високих частотах створює усередині склянки-подрібнювача спіралеподібні потоки. Це допомагає пропустити через лопаті ножів все, що потрібно змішати або змолоти, й забезпечує однорідність страви.

Леза-подрібнювачі розташовані під кутом. Завдяки цьому вони не грузнуть навіть у щільних горіхах, кокосах та каві. Їх ріжуча поверхня вкрита шаром титану. Виробник називає це покриття Powelix Life. Воно відчутно подовжує термін дії ножів.

Продається з ємністю-каттером, виконаною з ударостійкого трітана. Заявлена місткість – 1,75 л. Ще до комплекту входить склянка для смузі й мірна ємність. Легко розбирається, мити знімні деталі можна в посудомийній машині. Глечик-каттер можна вимити, не знімаючи з бази: всередину потрібно залити теплу воду та увімкнути режим очищення.

Чому так:

  • сильний, продуктивний мотор;
  • стійкість при подрібненні і змішуванні;
  • встановлені програми;
  • довгоіснуючі армовані подрібнювачі;
  • глечик з надміцного пластику.

Haier HB-500

Апарат на 1200 Вт з плавним регулюванням. Ємність-каттер виконана зі скла, розрахована на 1,7 л. Має імпульс-дроблення, п’ять швидкостей та дві встановлені програми: смузі й колка льоду. Обладнаний функцією самоочищення. Досить важкий металевий каркас, що надає стійкості й гасить вібрації.

Чому варто купувати:

  • великий запас потужності;
  • самоочищається;
  • стійкий;
  • недорогий.

На максимальних обертах можна запускати тільки на одну хвилину, після чого потрібно дати механізму охолонути.

Топ-5 занурювальних блендерів

BRAUN MQ 535 Sauce

Маленька вага, простий у використанні: як каже виробник, він легше інших в лінійці на третину. Робоча поверхня прогумована в тому місці, де вона стикається з рукою. Це покращує контакт з власником: він не вислизне навіть з вологої долоні. Працює у двох режимах: стандартному й турбо. Не особливо гучний. Подрібнювальні елементи гострі і міцні, відлиті з нержавіючої сталі. Основа ніжки має сталеві «пелюстки», що приховують робочу область, щоб не забризкувати все навколо. Комплектація стандартна: віночок-збивач, контейнер для подрібнення, мірний стакан. Насадки для занурювальних блендерів цієї фірми взаємозамінні. Якщо стандартного набору аксесуарів недостатньо, можна докупити будь-які інші від цього ж виробника.

Моторний відсік не нагрівається навіть при тривалому використанні. Для техніки занурювального типу це рідкість.

Чому так:

  • тихий;
  • легкий;
  • щільно сидить в руці;
  • не нагрівається при експлуатації;
  • можна придбати додаткові аксесуари, сумісні з універсальним кріпленням BRAUN.

BOSCH MSM14200

Бюджетна техніка із чашою на 700 мл. Деякі відносять цю модель до комбінованих: в неї є не тільки знімна ніжка з подрібнювачами на кінці, а й контейнер-каттер, який загвинчується. Легка й зручна ручка з кнопкою вмикання прикріплюється до чаші зверху.

Ножовий відсік спроектований за технологією QuattroBlade. Елемент, який подрібнює, представлений чотирма гострими лезами. Захисна “спідниця” на кінці ніжки виконана за технологією AntiSplash, щоб зберегти чистоту кухні.

Всі деталі, які знімаються, можна занурити в посудомийну машину (виключаючи перехідник з двигуном). Насадки й кришка чаші-каттера легко фіксуються поворотом до клацання, при правильному підключенні не люфтять.

Чому так:

  • надійний корпус;
  • 2 роки гарантії;
  • не розпилює їжу;
  • деталі можна мити в посудомийці;
  • невисока ціна.

PHILIPS Viva Collection HR2653/90

 

Має звання кращого фітнес-блендера: подрібнює «складну» їжу, з якою не можуть впоратись інші занурювальні агрегати. Мотор в 800 Вт подужає горіхи, лід, волокнисте м’ясо. До набору входить пара міксерних збивачів, моторний відсік, літровий контейнер-каттер, робоча ніжка й дорожня склянка на 0,5 л – її можна використовувати як мірну. Каттер має специфічну трикутну форму у нижній частині. Вона захищає від розбризкування та формує три потоку інгредієнтів, які ретельно змішуються один з одним.

Перемикання частоти обертів плавне, регулюється натисненням однієї й тієї ж кнопки. Є турборежим. Насадки можна змінювати прямо під час використання, від’єднуючи та приєднуючи їх спеціальною кнопкою.

Переваги:

  • висока продуктивність, як для занурювальної моделі;
  • фітнес-склянка із клапаном;
  • проста зміна аксесуарів;
  • багато предметів у наборі;
  • надійний каркас.

TEFAL Dailymix HB533138

 

Середньопотужний движок на 600 Вт, просте управління, ергономічний корпус. В комплекті – віночок-міксер, основна насадка-каттер, контейнер для подрібнення на 500 мл та мірна склянка на 800 мл. Робоча частина ховає гострі леза під куполоподібною. півсферою, забезпечуючи захист від бризок. Тримач зручно сидить у долоні. Кнопка пуску розташована прямо у центрі. Перемичка між моторним відділом й подрібнювальною ємністю відлита з металу.

Чому так:

  • легкий та зручний;
  • корпус та подрібнювачі з надійних матеріалів;
  • розширена комплектація;
  • невисока вартість.

GORENJE HBX884QE

800 Вт потужності, гострі леза з нержавіючої сталі й прогумований тримач. Має шість швидкостей, дроблення в імпульс- й турбо-режим. У наборі – збивач, чаша-подрібнювач із кришкою, мірна склянка (обидві ємності на 0,8 л) й підставка-тримач. Кнопки пуску й турбо-режиму знаходяться строго у центрі. Гумове покриття софт-тач не вислизає навіть з вологої руки. Корпус пластиковий, армований нержавіючою сталлю.

Сили движка вистачає для подрібнення в’язких та твердих продуктів. Але зловживати цією функцією не варто: перемичка між корпусом і каттером пластикова, а не металева.

Після використання ріжучу частину можна зняти й промити під водою. Альтернатива миттю – запуск вхолосту у посуді з водою. Виробник запевняє, що це очистить леза на 99%.

Чому так:

  • міцний корпус;
  • сильний двигун;
  • багата комплектація;
  • низький рівень шуму при запуску;
  • ергономічна прогумована ручка.

Про що ще варто подумати перед придбанням

  1. Зверніть увагу на розмір посуду, який додається або ємності-каттера. Чим вони більші, тим зазвичай дорожче модель. Якщо ви не плануєте змішувати або подрібнювати великі порції страв, придивіться до пропозицій з міні-ємностями. А контейнери та чаші завжди можна докупити.
  2. Наявність та довжина мережевого кабелю. Виміряйте відстань від робочої поверхні, на якій плануєте готувати, до найближчої розетки. Тримайте цю цифру в голові, гортаючи каталог. І вирішить заздалегідь, що важливіше: купити разом з блендером подовжувач або придивитися до іншого варіанту у якому збільшений дріт.
  3. Кількість швидкостей й режимів. Десяток-другий встановлених програм – це круто, але якщо ви шукаєте блендер для готування дитячих пюре, зайвий функціонал вам не знадобиться.

Резюмуємо: який блендер обрати?

Щоб знайти хорошу техніку по собі, не поспішайте гуглити кращих виробників блендерів. Питання тут не в тому, що вважається кращим в сегменті, а в тому, що буде найкращим саме для вас. Поміркуйте, що саме ви бажаєте змішувати й збивати та як часто. Придивіться до простих й недорогих пристроїв: при рідкій роботі та невеликих навантаженнях вони прослужать довго й вірно. Потрібно обробляти тверді продукти – обирайте з продуктивних настільних моделей, якщо дозволяє простір.

Для коктейлів знадобиться глибокий посуд, бажано герметичний. Для будинку краще обрати варіант з мережевим дротом, а бездротові врятують у подорожах: вони не такі «всеїдні», як домашні, але для овочів та фруктів згодяться.

Уважно вивчіть аксесуари. На деякі моделі можна докупити універсальні або додаткові насадки, віночки та чаші. Та навпаки, чи не переплачуйте за те, чим не плануєте користуватися. Кухонна техніка повинна бути помічником у готуванні, а не лежати у шафі без діла. Бажаємо успіху у пошуку!

0
Схожі публікації