Безкоштовно, ефективно та приємно: лімфодренаж вдома
 Безкоштовно, ефективно та приємно: лімфодренаж вдома
Зміст

Лімфа – та сама штука, яка робить нам прищі на обличчі, додає набряклості і посилює целюліт, якщо ми не стежимо за її станом. Коли вона безперешкодно рухається по своїх протоках – все добре. Шкіра сяє, виглядає пружною та свіжою, навіть рухатися легше. Досягти такої здорової краси можна традиційними шляхами. Нічого нового – правильне харчування, фізичні навантаження і найприємніше – масаж. Тут ми розповімо про масаж, його простоту та унікальних результатах, які він дає.

Як це працює

Під тиском, який діє на шкіру, в певних точках і напрямках, запускається тік лімфи до венозної крові, через лімфовузли (а далі, за допомогою видільних систем – на вихід). Такий масаж зменшує набряклість, сприяє виведенню токсинів з організму, прискорює метаболізм. Ефект помітний вже після першої процедури (особливо вранці на обличчі після безсонної ночі).

За допомогою лимфодренажного масажу можна не тільки привести себе до ладу вранці, але і скульптурувати тіло, схуднути, прибрати дрібні зморшки, підтягнути овал обличчя, зняти біль у м’язах і просто підняти настрій.

Масаж буває апаратний (пресотерапія, струми) та мануальний – на прийомі у масажиста або самостійно. Це той рідкісний випадок, коли “самолікування” не зашкодить здоров’ю, а навпаки, буде дуже корисним. Можна робити самомасаж своїми руками та пальцями, якщо в них досить сили. Але ефект помітний швидше, а процес йде легше, якщо у вас є спеціальні гаджети.

Як робити

І на тілі, і на обличчі краще використовувати масажне масло або крем, для кращого ковзання. Текстура засобу має значення. Тривалість процедури – від 15 до 90 хвилин, засоби, які вбираються швидко – не підходять.

Робіть масаж на очищеній шкірі. Надавайте відчутний, але м’який тиск, без дискомфорту, особливо на ніжній шкірі обличчя, уникайте зайвого натягу. Використання масажерів і гаджетів спрощує справу. Протягом усього часу застосування, засоби, які використовуються, вбираються краще, а значить і краще працюють, тому будьте уважні до їх складу.

Погладжуйте, розминайте, легко поплескуйте, також сприятливо впливає на стан лімфотоку вібрація. Дійте строго по масажних лініях і по напрямку лімфотоку.

На обличчі – від центру, до контуру, що важливо, – нижні повіки опрацьовуйте від зовнішнього куточка до внутрішнього. Від підборіддя рухайтеся в зовнішні сторони і вгору, до вух. На шиї у фронтальній частині рухайтеся вгору, по боках – донизу.

По тілу рухаємося від периферії до центру. Від щиколоток і зап’ясть до колін та кульшових суглобів, плечей. Живіт опрацьовуємо круговими рухами справа наліво. По спині робіть рухи від хребта до боків у напрямку вниз – тут потрібна буде допомога.

Основний інструмент в масажі тіла – суха щітка з натуральних волокон. Але такий варіант не підходить людям з чутливою сухою шкірою і може викликати подразнення. Варіант з кремом / маслом, мануальною технікою або ручними масажерами – оптимальний.

Масажери для лімфодренажу

Посилити ефект можна за допомогою гаджетів, які створюють вібрації. Наприклад, масажер від Xiaomi. У нього ергономічна форма, гіпоалергенний сплав та вібрація з оптимальною для обличчя частотою. Він забезпечить шкірі необхідний відпочинок і ліфтинг, підтримає її в тонусі.

TOUCHBeauty – два роллера, які обертаються на 360⁰ та однаково ефективні на всіх ділянках шкіри. У них приємна ребриста поверхня, яка сприяє якісному опрацюванню шкірних покривів. Його зручно тримати в руці, а значить – це ідеальне рішення для самомасажу.

Аналогічний, масажер, який заряджається за допомогою сонця, TouchBeauty з мікрострумами – максимально зручний для обличчя і надає більш потужний ефект.

Весь асортимент комплектуючих для краси обличчя та тіла можна подивитися тут. Під час самомасажу ми направляємо свою увагу на себе. Це корисно не тільки в фізичному плані, але також піднімає настрій і самооцінку. Ставтеся до себе з любов’ю, і ви швидко помітите, як радості у вашому житті стане більше!

0
Схожі публікації